Visita dels alumnes del Gymnazium Hlinska de Zilina (Eslovàquia)

El dijous passat van arribar a la nostra ciutat 37 alumnes i 4 professores del Gymnazium Hlinska 29 de la ciutat eslovaca de Zilina. Aquesta visita forma part d’un intercanvi en el marc del programa Sòcrates (Lingua E) de la Unió Europea entre l’institut eslovac i l’IES “Pius Font i Quer” de Manresa. Els nostres alumnes van visitar Zilina l’abril de l’any 2000, i ara els nostres amics ens tornen la visita.

Hem preparat tot un seguit de visites que faran durant la seva estada entre nosaltres.

Ahir, dilluns, van anar a Montserrat, on van visitar el monestir i la Moreneta, i van fer una bona passejada fins a Sant Jeroni.

Avui són a Sant Sadurní d’Anoia, on veuran les Caves Codorniu, i a la tarda visitaran el museu Maricel de Sitges, i voltaran per la ciutat.

Demà aniran a Barcelona per veure el Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Montjuïc, i la Fundació Miró. També podran veure algunes de les instalacions olímpiques com l’estadi i el palau Sant Jordi. Després de dinar es podran passejar per les Rambles i el Maremagnum.

El dijous tornaran a Barcelona per veure la Sagrada Família, les cases modernistes del Passeig de Gràcia, i el Museu Picasso. A la tarda visitaran el Barri Gòtic.

El divendres faran alguna visita pels voltants de Manresa i a migdia farem una arrossada on participaran tots els alumnes, eslovacs i catalans. A la tarda una petita festa de comiat, ja que el dissabte marxen cap al seu país.

Desitgem que la seva estada entre nosaltres sigui tan profitosa com la nostra a Zilina, i que s’enduguin una imatge ajustada de la nostra realitat cultural. Esperem que, amb aquest intercanvi, els nostres països estiguin una mica més a prop.
Notícia enviada per: Anònim