Excursió a Poblet i a Montblanc

Els de segon d'ESO van fer una excursió al monestir de Poblet i a la vila de Montblanch. L'objectiu era conèixer aquests dos llocs molt interessants per aproximar-se al món medieval.
La sortida va ser interessant. Hi va haver temps per treballar d'una manera divertida i també hi va haver temps per conviure i passar-ho bé amb els amics i amigues.

POBLET, TOT UN MONESTIR

Poblet, fou començat a construir al segle XII i acabat un segle desprès, el segle XIII. Les terres foren concedides per Ramon Berenguer IV, compte de Barcelona. El segles XIV i XV s’hi van afegir les tombes reials de diversos monarques de la Corona d’Aragó, les muralles i el palau de Martí I l’Humà.

Poblet es va convertir en un dels més grans monestirs de tot Catalunya, perquè posseïa fins hi tot prats verds dels Pirineus, per la cultura, i pel seu poder polític.
Però tot això s’acabà. A partir de l’any 1836 el monestir va ser saquejat i destruït.

L’any 1921 va ser declarat monument nacional i l’any 1930 es va crear un patronat perquè en dugués a terme la restauració. Des de l’any 1935 se’n va utilitzar l’església i, un cop acabada la guerra civil, des del 1940 quatre monjos vinguts d'Itàlia hi van restaurar la vida monàstica.

Marc Ruiz Rulló
2n ESO – C

Notícia enviada per: jfons