Ni guerra ni Aznar

Els alumnes de batxillerat d’aquest institut hem fet una carta manifestant-nos en contra de la guerra. Esperem que es publiqui en diversos mitjans de comunicació: el Regió7, El Pou de la Gallina, l’Avui, El Periódico de l’Estudiant, etc.

El text és el següent:
Els estudiants de batxillerat de l’IES Pius Font i Quer de Manresa hem mostrat i seguirem mostrant el nostre desacord amb la postura del govern del Sr. Aznar respecte la guerra contra l’innocent poble iraquià. No creiem en la cultura de la guerra, sinó en la de la pau, el diàleg i l’ajut, i som partidaris de fomentar l’educació per evitar la manipulació. Ens hem manifestat fent murals, pancartes, cartells, assistint a manifestacions i sobretot clamant un NO rotund. També volem expressar que totes les manifestacions a les quals hem assistit per part nostre sempre han estat pacífiques.

El poble iraquià no és culpable dels interessos econòmics del govern nord-americà, no és culpable dels interessos geoestratègics del govern nord-americà, no és culpable de l’interès hegemònic del govern nord-americà, no és culpable de les revenges per l’11-S nord-americanes, no és culpable de la idiotesa dels Bush, no és culpable de que el govern nord-americà vulgui rendibilitzar el seu superb i caríssim exèrcit, no és culpable dels interessos del govern nord-americà per posar a prova una emergent potència econòmica i política mundial: Europa (i ha aconseguit fracturar-la), no és culpable d’haver-li estat imposat un dictador, no és culpable de les guerres que aquest ha portat a terme, no és culpable de que el seu governant hagi comprat armes als mateixos que ara l’estan acusant. No és culpable de res i ha estat, és i serà víctima de tot.

Els estudiants diem no a la suma de patiments, de destrucció, de sang, d’horrors, de malalties, de fam, d’infinites seqüeles i de desmoralització que comporta una guerra. Una guerra mai pot tancar ferides, ans el contrari, obrir-ne de noves. Si generem odi, en rebrem les conseqüències.

Ens oposem totalment al govern espanyol, nosaltres encara no l’hem pogut votar, però ja ens està demostrant que no ens representa. L’afany del Sr. Aznar per sortir a la primera pàgina s’ha quedat reduït a la vergonya dels ciutadans per sentir-se espanyols i a la ridiculització i ignorància que n’han fet la resta de països.

Tot i això, ens hem de felicitar tots perquè no ens hem mantingut indiferents com tenien previst. Junts hem pogut retardar la guerra, però de ben segur que aconseguirem molt més. És per això que seguirem expressant el nostre rebuig a aquesta guerra il·legal, antidemocràtica, inadmissible, incomprensible i injusta. La pau només es pot aconseguir sense armes, NO A LA GUERRA I NO A LA MANIPULACIÓ!

Els estudiants de batxillerat de l’IES Pius Font i Quer de Manresa

Notícia enviada per: apons