Acte inaugural

El passat dijous 6 de novembre va tenir lloc l’acte inaugural del 25è aniversari de l’IES Pius Font i Quer. A continuació podeu llegir el que el diari Regió 7 va publicar sobre aquest acte.

REGIÓ 7 ha escrit:
«UN “INSTI” NOU QUE JA HA FET 25 ANYS. Un acte emotiu i distès inaugura l’aniversari de l’IES Pius Font i Quer.

Era l’any del “Saturday night fever”, Superman, el Vietnam i el referèndum de la Constitució. A Manresa el president Terradellas posava la primera pedra d’un edifici que al cap d’uns quants mesos esdevindria institut de batxillerat. D’això ja fa 25 anys i, per celebrar-ho, la família del Pius Font i Quer es va aplegar ahir a l’auditori de la Caixa de Manresa en un acte emotiu i entretingut que va servir per fer un cop d’ull al passat, però també per mirar cap al futur. I és que aquell institut nou que va néixer per fer costat al vell Peguera ja fa un quart de segle que dóna continguts als alumnes, però més enllà d’això, i com es va remarcar ahir, forma ciutadans.


Amb el periodista, actor i exalumne del centre Carles Claret com a mestre de cerimònies i amb el suport d’un audiovisual, l’acte va incloure una conferència de Constantí Mas, exdirector, i va servir per homenatjar els nou directors que ha tingut el Pius: Pere Rubió, Flora Buixó, Pedro Cobo, Constantí Mas, Dolors Freixes, Ferran Mas, Enric Arnold, Xavier Valls i Clara Arisa. També hi va haver sorpreses, com ara la presentació d’una auca de l’aniversari, amb text del professor Joan Vilamala i il·lustracions de l’exalumne Josep Cayuelas, mentre que un grup d’alumnes actuals de tots els nivells, dirigit per Lluís de las Heras, va interpretar en format de melodia de timbres l’himne dels estudiants «Gaudeamus igitur».

Seguidament van rebre un record les persones que treballen a l’institut des del primer dia i que continuen en actiu: els administratius M. Àngels Calveras i Gabriel Ribalta; les professores Dolors Freixes, Ester García-Ramos, Teresa Torra i Pilar Zarzuela; i les encarregades de la neteja Juana Sánchez i Ascensión Úbeda. També van rebre un obsequi els presidents de l’AMPA.

Pere Rubió, primer director, va recordar l’inici del centre, que va tenir els primers locals a l’edifici de la plaça Major que avui acull oficines de l’ajuntament, i va recordar que el nom del botànic Pius Font i Quer va ser triat en una votació que va descartar les denominacions de Lacetània, Pere d’Amigant i Fius i Palà. L’actual directora, Clara Arisa, va remarcar que l’institut és molt més que el lloc on els professors treballen i que té la voluntat de socialitzar els alumnes. L’acte es va cloure amb els parlaments de la presidenta de l’AMPA, Monserrat Sensat; el director general d’ Ordenació i Innovació Educativa, Pere Solà ( representant la consellera Carme-Laura Gil); i l’alcalde de Manresa, Jordi Valls. »

JOAN PIQUÉ. Manresa.
Notícia enviada per: jvilamal