Sortida a La Vanguardia i Edicions 62

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat vam anar a fer una visita als establiments de redacció i impressió de diaris ”La Vanguardia” , i més tard vam anar a conèixer l’editorial “grup 62”.
En la primera visita vam poder veure i conèixer tots els processos en els quals estan sotmesos els diaris per tal de que puguin ser venuts als consumidors. Vam seguir el procés en cadena començant per la feina d’investigació i redacció de noticies que realitzen els periodistes i acabant per la distribució.

Durant el dia una sèrie de treballadors s’encarreguen de fer neteja i manteniment sobre totes les màquines que formen part de la cadena de producció. Mentre que durant la nit és quan es duu a terme la producció de diaris ja que han d’estar a punt a primera hora cada matí.
En tot el recorregut ens va acompanyar un guia que ens anava indicant la funció de cada màquina i ens posava molt èmfasi en el fet que gràcies a un gran grup de gent s’aconsegueix que el diari ens arribi a les mans.
Finalment vam arribar a un petit museu on s’exposaven antigues impremtes, computadores, planxes fotogràfiques, etc.
Acabada la visita ens van obsequiar amb un atles geogràfic, una carpeta, un bolígraf, el diari del dia i el nostre nom en plom.

Un cop finalitzada la visita i haver tingut un temps lliure per dinar i visitar la ciutat de Barcelona, vam dirigir-nos fins a l’editorial 62. Allà, vam assistir a una xerrada on vam tractar els procediments per poder publicar un llibre, des de que l’autor l’envia a l’editorial fins que surt a la venda.

Aquesta visita no va ser tan gratificant com l’anterior ja que se’ns va informar sobre el funcionament general de l’empresa però no vam visitar les instal.lacions.

Finalment, a la sortida d’Edicions 62 vam tornar a casa, i avui us expliquem l’experiència.
Notícia enviada per: rserenti