Xerrada del programa “Idees joves”

El dimecres 16 de novembre dues persones del programa “Idees Joves” van venir al Pius a fer-nos una xerrada als alumnes de 1r de batxillerat a classe d’economia.

Aquest seminari va anar especialment encaminat a un concurs el qual té la funció de motivar els joves a desenvolupar el potencial creatiu en l’àmbit de la creació de noves empreses. Per aquest motiu els temes principals van ser: com es generen les idees empresarials i la primera avaluació d’una idea empresarial.

Aquests dos factors tan importants a l’hora d’obrir un negoci ens van explicar com els podíem verificar tot seguint una sèrie de passos i de mètodes (la balança de valor, les condicions d’èxit d’una idea empresarial, l’estratègia comercial i el càlcul del punt mort). Davant d’una sèrie d’exemples de negocis reals, vam poder constatar la necessitat de complir tota una sèrie de requisits per poder assegurar un mínim d’èxit al producte o servei que vulguem oferir.

D’altra banda, en aquest seminari, ens van fer omplir un qüestionari amb el qual podíem determinar en certa manera les nostres aptituds com a empresaris i veure gràficament el nostre perfil dels hàbits. Gràcies a les presentacions PowerPoint que ens anaven passant a la pantalla de la biblioteca, vam poder seguir més amenament totes les explicacions referents al tema. Va ser una xerrada molt motivadora que ens va fer plantejar la idea de com seria obrir el nostre propi negoci i com l’hauríem d’encarar perquè fos innovador i original però amb èxit.

Adam Oliveras i Anna Sanmiquel.

Notícia enviada per: rserenti