Setmana del Llibre amb Maite Carranza


El passat dijous dia 3 d’abril, va venir a Manresa l’escriptora Maite Carranza a parlar de la seva obra i a respondre les preguntes dels lectors. La xerrada va tenir lloc a la sala d’actes de la Biblioteca del Casino, on es van reunir joves (i no tan joves) per aclarir dubtes sobre les seves obres, i per fer signar els seus llibres.
Primerament, la Maite va fer una reflexió sobre tota la seva carrera com a escriptora, explicant les seves experiències, les seves lectures predilectes de petita, i tot el que la havia animat a escriure. Tot seguit, va anar responent totes les preguntes que li van formular els presents (sobretot els més joves, de deu i onze anys), i la Maite va quedar molt sorpresa pel fet que nois i noies tan joves haguessin llegit molts dels seus llibres, i fins i tot algun dels volums de la trilogia de “La guerra de les bruixes” (la seva obra més famosa i important). Finalment, va donar petits consells a aquells que es volguessin animar a escriure, i va cloure el debat amb dedicatòries als llibres que portaven els lectors.

També ens va avançar que no abandonaria el gènere fantàstic, ja que, segons diu, s’ho va passar molt bé escrivint la trilogia. Encara que va dir que estava treballant en un llibre en el que també hi barrejarà el realisme, i sobretot l’humor. Va ser una molt bona experiència conèixer de més a prop a la Maite i les seves obres.
Notícia enviada per: amonforte