Sortida a la Colònia Vidal

Aquest dia 30 d’Abril l’alumnat de 4rt d’ESO vam anar a la Colònia Vidal d’excursió, ja que fa poc hem treballat la Revolució Industrial a l’àrea de socials, i aquest recinte industrial és un clar exemple de la gran activitat industrial que va dur a terme Catalunya durant aquella època.

Després d’un hora de classe, vam anar a agafar el bus a les nou del matí; acompanyats per la Montserrat Ros, la Lourdes Cortadellas, la Carme i la Rosa Serentill; i vam marxar cap a la colònia, situada al terme municipal de Pug-reig.

Un cop vam arribar allà, vam anar cap a un edifici en el qual hi havia un bar. Allà ens vam esperar una estona fins que ens van passar un vídeo que relatava breument la història de la colònia: el creador, la data de construcció, les activitats que s’hi havia dut a terme, el funcionament, els horaris, etc …
Un cop va acabar, ens vam dividir per classe. Cada grup anava amb un professor, juntament amb un/a guía, que ens va portar per quasi tots els edificis que configuraven la colònia i ens els va ensenyar. Aquest/a, ens feia una explicació de la història, de la activitat que s’hi havia desenvolupat en aquell espai i molts altres aspectes dels edificis i espais que vam visitar, com per exemple els edificis que havien sigut dels obrers, l’edifici de la turbina, les dutxes i la fàbrica, entres d’altres.

Crec que va ser una excursió molt interessant, ja que vam visitar un espai històric que havia sigut molt important per a l’economia catalana i el seu desenvolupament, com moltes altres colònies tèxtils industrials catalanes.

Roger Vinyoli

Notícia enviada per: rvinyoli