Monestir de Sant Benet

Avui, dia 23 d’octubre, havíem planejat les sortides de convivència. Estava previst que el nostre curs de batxillerat anés a fer una caminada a Balsareny. Havíem de ser a l’institut a les 9 del matí, però el temps no ens ha acompanyat gaire ja que plovia. A més a més, el bus no arribava perquè havia tingut un accident. Els professors ens han dit que entréssim al vestíbul i han intentat buscar una alternativa.

Tots ens estàvem començant a posar nerviosos, sobretot quan ens han dit que havíem d’esperar una hora i dos quarts a què arribés l’autobús. A dos quarts d’onze, més o menys, ha arribat el bus i ens han dit que aniríem a el monestir de Sant Benet ja que era més a prop.

Quan hem arribat ens han explicat una mica d’història del monestir. Va ser fundat al segle X, a finals del segle XVI passa a dependre del monestir de Montserrat, el 1835 la llei de desamortització de Mendizábal obliga els monjos a abandonar el monestir i es posa a subhasta, a principis del segle XX, Elisa Carbó (mare de Ramon Casas) el compra per convertir-lo en residència familiar.

Tot seguit ens han fet una visita guiada per algunes estances de la casa, explicant-nos alguns detalls modernistes (les diverses col·leccions, els ferros, els mobles…) i medievals (o imitacions d’estils medievals, ja que van ser dissenyats al segle XX quan Elisa comprà el monestir). També ens han ensenyat alguns quadres d’en Ramon Casas i ens han fet cinc cèntims de les seves relacions sentimentals.

La visita ha estat bé, crec que a la majoria ens ha agradat, tot i que després d’haver d’esperar tanta estona a l’escola sense fer res, no teníem gaires ganes d’anar enlloc

Notícia enviada per: smartinez1