Premi Modelo europeo (Caja Madrid)

A meitats del trimestre passat a l’àrea d’economia ens van proposar participar en un concurs en que havies de fer un treball sobre la Unió Europea. Podies triar entre quatre temes: l’envelliment de la població, l’aigua, la violència a les aules i les ajudes al desenvolupament. Un cop escollit l’havies d’analitzar i havies de fer propostes per solucionar el problema.

De la classe en vam triar un de cada tema i el vam enviar a l’organització del concurs. Ens van dir que si passaves la selecció de Catalunya anaves a València i si passaves de València a Madrid i d’allà a Brussel·les, però a nosaltres la capital valenciana ja ens sonava molt llunyana. Però per contra de qualsevol pronòstic dos vam quedar finalistes, el César Priego i l’Aida Mallofré.

I tots dos vam anar cap a València on vam conèixer gent de Catalunya, València , Múrcia i les Illes Balears, i segurament més d’un futur polític.
Allà vam discutir i prendre acords sobre el nostre tema, i per primer cop a la nostra vida vam tenir protocol.

L’últim dia vam anar a les Corts Valencianes on vam presentar les resolucions als altres grups. A les Corts vam poder seure a les butaques dels parlamentaris, que són molt còmodes. Tots dos vam tornar molt satisfets d’aquesta nova experiència.
La sorpresa va venir dos dies després quan ens van trucar dient que l’Aida Mallofré havia passat a la següent fase, i per això us dic fins aviat perquè més endavant tornareu a rebre noticies de com ha anat.

Aida Mallofré
1r batxillerat c economia

Notícia enviada per: rserenti