Bona Pasqua! i Feliç Diada de Sant Jordi!

En el marc dels estudis introductoris a l’Antropologia Cultural i a l’Estètica, l’alumnat del Departament de Filosofia ha realitzat un conjunt d’activitats pràctiques, al voltant de la guerra i la pau, així com esl símbols de la Diada de Sant Jordi i la Pasqua. Han quedat plasmats en l’exposició feta a l’institut, de la qual us convidem a gaudir-ne.

Des de fa uns dies, i recordant la visita que vam fer els alumnes de 1r de Batxillerat a principi de curs, pels camins de l’exili i la Maternitat d’Elna, els alumnes de Sociologia hem realitzat una exposició per tot el vestíbul amb records materials de l’època, com uniformes, maletes, i altres objectes dels exiliats. També hem fet un mapa, on hem indicat els diferents camins per on milers i milers de refugiats van haver de fugir, i també hi hem muntat uns bressols, com els que van suposar l’esperança en aquella maternitat.battalla
El conjunt està amanit amb poemes i textos d’exili. Amb aquesta exposició no només volem recordar l’exili, sinó també representar tots els conflictes actuals. Per això els alumnes d’Ètica ho han expressat en un mapa mundial. Tots aquets treballs també enllacen amb la sortida de 2n bat. a la Batalla de l’Ebre. Ha estat un projecte transversal, on volem agrair la presència i suport dels professors Jordi Marín i Josep Pla.
llibres_1Per altra banda, com que a Filosofia estem treballant el simbolisme, i a més a més, volíem celebrar el Sant Jordi d’alguna manera, hem agafat llibres i hem deixat volar la nostra imaginació retallant, pintant, enganxant i recreant-los per donar-lels-hi algun significat nou, i s’ha de dir que hem fet obres d’art!! N’estem molt satisfetes!
Per acabar, l’últim dia de classe, abans de les vacances de Pasqua, havíem de fer alguna activitat festiva! I què millor que cantar caramelles tots junts? Hem passat per tots els passadissos desitjant, amb una cançó, BON SANT JORDI I BONES PASQÜES PER TOTHOM!!

Notícia redactada per: Paula, Gemma, Maria, Ariadna i Paula

Notícia enviada per: xvalls2