M’ha caigut alguna llàgrima!

Frapades! Frapats!Interessantíssim! Són molt valents, de donar la cara! M’agradaria saber-ne més! Ho he viscut sentidament! M’ha caigut alguna llàgrima! etc. Aquests són alguns dels comentaris expressats per l’alumnat, el dimarts 30. Us preguntareu, què va passar? Visquérem l’experiència personal, de tres presos, condemnats per violència de gènere, narrada per ells mateixos. El col·loqui fou molt viu i intens.

Aquest curs el nostre institut ha estat convidat a participar en el “Projecte comunitari: prevenció sobre la violència de gènere a través de l’experiència personal”. Aquesta iniciativa està coordinada pel Centre d’Atenció a la Dona Montserrat Roig, en col·laboració amb el Centre Penitenciari Els Lledoners, que obrint-se a la societat civil, ens dóna la possibilitat de coneixença mútua i enriquiment personal.lledoners

En què consisteix? En una tasca pedagògica preventiva i terapèutica sobre la violència de gènere. Donar eines per evitar, en la mesura del possible, potencials maltractadors i víctimes. Hem seguit tres fases:

  1. Presentació del programa, per part d’Els Lledoners, als centres educatius.
  2. Visita del professorat al Centre Penitenciari i rebuda dels materials pedagògics per treballar a l’aula.
  3. Diàleg entre tres condemnats per violència de gènere i l’alumnat. En la trobada, a la biblioteca del Pius, cada pres ha narrat la seva experiència i després s’ha obert un col·loqui, que ha estat molt participat i enriquidor. Segurament la part més interessant del procés.

L’alumnat de Psicologia i Sociologia ens plauria poder conèixer millor els programes terapèutics i de rehabilitació, visitant el Centre Penitenciari. Si és possible així ho farem. Moltes gràcies a totes les que ho heu fet possible!

Notícia enviada per: xvalls2