Exposició Natura morta/viva

L’alumnat de 4t d’ESO de l’optativa de visual i plàstica us convida a veure les seves últimes creacions a l’espai d’exposicions de l’institut, o també si cliqueu sobre aquest enllaç.

La natura morta és un tema o gènere artístic que utilitza representacions d’objectes diversos normalment sobre una taula o en un espai determinat. A les natures mortes hi trobem estris de cuina, de taula o de la llar, fruites, flors, antiguitats, instruments de música, llibres… Com a gènere artístic autònom va aparèixer cap al segle XVII i des de llavors no ha deixat d’evolucionar. Però va ser sobretot a finals del XIX i a principis del segle XX que es va convertir en un camp d’investigació formal per als artistes. Més lliure de les normes i de les convencions acadèmiques, la natura morta va facilitar l’experimentació de l’expressivitat dels elements purament plàstics i pictòrics que constitueixen l’obra d’art.

És així com hem plantejat aquest treball amb els alumnes de 4t d’ESO, com una experimentació plàstica que s’acaba sintetitzant en una composició lliure d’objectes que, tot acostant-se a l’abstracció, crea harmonies plàstiques plenes de dinamisme i vida.

Notícia enviada per: jmorral