XI Gimcana matemàtica

Més de 1.000 alumnes de 1r d'ESO de 15 instituts de Manresa i comarca van participar dimecres a la XI Gimcana Matemàtica pel centre de Manresa. El Pius Font i Quer, com cada any, també hi vam ser presents. L'activitat va estar organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages i un grup de treball format per professorat de matemàtiques dels centres participants.. Els alumnes de 4t d'ESO dels mateixos centres de secundària van fer de monitors.

Els estudiants repartits en dos torns i dos itineraris diferents al llarg de tot el matí, entre les 9 i 1 quart de 2, van resoldre en grups de 5 les diferents proves que se'ls havia preparat. Cada grup en va haver de resoldre 13, totes elles de matemàtiques, fent servir l'enginy i estratègies de càlcul i de mesura.

La gimcana es va acabar al parc de la Seu amb un espectacle de màgia matemàtica a càrrec del grup «Set de màgia». Com cada any l'activitat ha estat un èxit tant a nivell de participació com de funcionament. Moltes felicitats a l'organització i als participants!

Notícia enviada per: dblasi