Projecte Educatiu en Commemoració de les Víctimes Holocaust

L'àrea de serveis educatius del Parlament de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i el Memorial Democràtic, ha posat aquest curs en marxa la primera edició del Projecte Educatiu en Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust. Els instituts elegits per participar en aquesta primera edició del projecte, són l'Olivar Gran, de Figueres; el d'Almenar; el de Matadepera; el de Flix; el Pius Font i Quer i el Lluís de Peguera, de Manresa, i els Jesuïtes de Gràcia, de Barcelona. Cadascun d'aquests centres estudia un dels col·lectius víctimes de l'Holocaust, com ara els jueus, els perseguits per motius polítics, els gitanos, els discapacitats, les persones del col·lectiu LGTBI i els testimonis de Jehovà.

Galeria d'imatges 2016

Es tracta d'un seguit d'activitats adreçades a diversos centres de secundària i batxillerat amb l'objectiu d'estudiar l'Holocaust, conèixer-ne les víctimes i conscienciar els joves de la necessitat que mai més no s'esdevingui cap episodi semblant. El projecte, en què també col·laboren diversos investigadors d'universitats catalanes experts en l'Holocaust, vol contribuir a recordar aquells fets i a fomentar la cultura de la pau.

En la primera fase del projecte, fins al 30 de novembre, cada institut treballarà l'Holocaust a classe i elaborarà qüestionaris adreçats a entitats que representen les comunitats de víctimes. A més, assistiran a una conferència al Parlament a càrrec de professors experts i es trobaran ambles entitats que representen els col·lectius de víctimes.

Amb aquest treball previ, els centres elaboraran les conclusions i el text final del projecte, que es llegiran a l'acte de commemoració de les víctimes de l'Holocaust, previst per al dijous 26 de gener al Parlament.

Notícia enviada per: xvalls2