Assistència a la jornada de Noies TIC a l’EPSEM

El quart dijous del mes d’abril se celebra, des de l’any 2011, a més de 160 països de tot el món, el Dia Internacional de les Nenes i Joves a les TIC, una iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) que pretén crear un entorn mundial que encoratgi les vocacions tecnològiques entre les nenes i joves, i ajudi a reduir l'escletxa digital de gènere.
Per aquest motiu, el 27 d'abril les alumnes del Batxillerat Tecnològic van assistir a la jornada de les noies TIC de l'EPSEM on van realitzar un taller sobre Internet de les Coses (Internet of Things-IoT), en el qual van aprendre a encendre un llum utilitzant una aplicació de missatgeria instantània des del seu mòbil.
Per acabar la jornada matinal, Rosa Artisó, enginyera de l'àmbit TIC i sòcia fundadora de l'empresa Sayós&Carrera, va presentar unes dades estadístiques que demostren la manca de noies a les enginyeries TIC i diferents referents femenins en aquest àmbit. Així mateix va parlar de la necessitat de treballar amb equips multidisciplinars i amb diversitat de gènere.

 

Notícia enviada per: mriera