Manifest de l’alumnat de batxillerat sobre els fets de l’1 d’octubre de 2017

Avui a les 12h i seguint la convocatòria d'aturades a tot Catalunya, hem fet una parada de l'activitat lectiva per llegir els manifestos que l'alumnat de batxillerat i algun grup de 3r d'ESO han elaborat. La lectura s'ha fet amb total silenci com a respecte a totes les persones que ahir van ser agredides a Catalunya.

 

Aquí us reproduïm el text íntegre:

"Estimada Catalunya,

Ens hem llevat amb una sensació agredolça davant els fets que vas haver de patir ahir. Pocs de nosaltres esperàvem que tot això arribés a un punt de barbàrie descontrolada i d'abús de poder contra un poble que va actuar pacíficament exercint un dret humà bàsic i universal.

Deixant de banda la política i posant en primer pla la humanitat, va ser un acte vergonyós en contra de la llibertat d'una gent que la buscava, però no la va trobar i, en canvi, va viure en primera persona la repressió.

Una història que es repeteix, de la qual no se n'ha après. Han estat moments en els quals les màscares han caigut i s'ha vist la veritable naturalesa de les persones, gent digna i mala gent, per dir-ho d'alguna manera. Aquestes circumstàncies ens obliguen a reflexionar sobre el significat que li ha donat aqueix país a la democràcia, fent veure al món la cruenta realitat.

En el  món de la democràcia, es van cometre una sèrie d'accions, aparentment justificades, per aquesta mateixa fi. En cap cas la violència és la resposta a res, i menys a la lliure expressió d'un gran col·lectiu. La violència només ha comportat més violència i ha acabat ferint als més febles i innocents.

Per acabar, ens tornem a adreçar a tu, Catalunya. Prometem curar-te les ferides i fer-te protagonista d'una història que, just ara comencem a escriure.

Atentament, el teu poble."

Notícia enviada per: vgrau