La sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu acollirà aquest divendres, 5 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda, la representació del musical Brundibar. Serà la culminació del treball de recerca de Leyre Olmeda Rodríguez i Georgina Vidal Villegas, alumnes de batxillerat de l’institut Pius Font i Quer de Manresa, que han fet una adaptació d’aquesta obra, així com una proposta escènica i de producció.
Les entrades per a la representació, oberta a tothom, tenen un preu de 3,50 euros. La recaptació es destinarà a la nova unitat de salut mental per a adolescents de la fundació. La posada en escena que han preparat les alumnes inclou música i un equip de deu persones
El compositor txec Hans Krása va escriure el 1938 una òpera titulada Brundibar (El borinot). No va poder assistir a l’estrena, que es va fer en secret a l’asil jueu de Praga el 1941, perquè ja havia estat deportat al camp de concentració de Terezín. Allà va tornar a escriure l’obra, ja que no s’havia pogut endur les partitures, i la va fer representar pels nens i nenes del camp que, gràcies a la música, en uns moments terribles van aconseguir la sensació d’una certa normalitat i benestar.
Per tant, va ser una obra artística que va tenir un ús terapèutic, aspecte que han treballat les autores del treball de recerca, tutoritzat per Xavier Valls Rota, que van trobar adient que la representació tingués com a escenari l’Hospital Sant Joan de Déu. D’aquesta manera, el lloc de la representació lligava clarament amb els objectius del seu treball de recerca. En aquest marc, s’ha obert la representació a pacients de la Fundació Althaia, que té en marxa altres projectes que treballen el vessant terapèutic de l’art, com les diferents exposicions als vestíbuls de Sant Joan de Déu o el programa Música en vena.
Notícia enviada per: xvalls2