Prevenció de l’addicció a les pantalles

Des de TDAH CONDUCTA de Manresa ens plau informar-los que el proper dimecres 21 de Novembre durem a terme una xerrada impartida per la Dominica Díez Marcet, psicòloga clínica responsable de la Unitat de joc patològic i altres addiccions no tòxiques de la Fundació Althaia.

Considerem que el tema és força interessant, tenint en compte que vivim en una nova era tecnològica que ens obre les portes a una font d’informació immensa i que, en depèn de quins aspectes, encara ens pot ser molt desconeguda. Creiem, doncs, que és necessari ser conscients de la possible addicció que poden crear les pantalles (mòbils,  videojocs, xarxes socials, sèries, …) a qualsevol edat i que, per tant, hem de informar-nos-en bé i poder trobar els límits adequats per a no fer-ne un mal ús.

Com fer un ús saludable de les TIC : joc online, xarxes socials, mòbil i altres.
Les TIC (jocs, xarxes socials, mòbils, TV..) són una eina fonamental d'aprenentatge i comunicació i alhora promouen canvis en el nostre estil de vida i en les formes de relacionar-nos amb els altres i el món. Els nostres nens i adolescents ja són nadius digitals en un món de banda ampla i amb un domini gairebé congènit de les TIC. Quina diferència amb els adults que ens anem introduint en aquest món a base d’assaig i error. Ells, no saps com s’ho fan, però intuïtivament ja se’n surten. Però, què passa quan el nen, adolescent o jove deixa de fer activitats que abans li eren gratificants i es passa moltes hores connectat, jugant o xatejant. Hi ha una línia divisòria entre normalitat i patologia?
Les tècniques de neuroimatge mostren canvis en els cervells de les persones addictes als jocs de rol online. Sabem que les persones psicològicament més vulnerables són les que poden veure's més afectades.
Els jocs de rol online són el tipus de joc més addictiu junt amb els xats. Hi ha una sèrie de factors que predisposen a desenvolupar una addicció. Pot buscar-se en el món virtual el reconeixement i l'èxit no obtingut en el món real. En els jocs de rol online, s’entra a formar part d'una comunitat on es pot aconseguir una reputació i status social generant efectes positius a nivell d'autoestima.
Són multitasking els nens i adolescents? Què passa amb els deures? Parlarem, entre d’altres, de totes aquestes qüestions així com de normes d’ús i actituds determinades que us poden ajudar en el maneig diari de les TIC amb els vostres fills.

A càrrec de :
Dra. Dominica Díez Marcet. Psicòloga Clínica responsable de la Unitat de Joc
Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques de la Fundació Althaia, Xarxa
Assistencial Universitària de Manresa.

Dia i hora: dimecres 21 de novembre a les 15’30h.

Durada : una hora i mitja (xerrada+debat).

Notícia enviada per: asuris