StatWars a 4t d’ESO: espectacle únic a tot Espanya

Qui gestiona la quantitat de dades que es generen avui en dia? Com es gestionen? Quina informació se’n pot extreure? En som conscients?

El passat dimecres dia 14 de novembre, l’alumnat de 4t d’ESO del nostre centre va poder participar en l’activitat “StatWars. El despertar de les dades a Catalunya”.

Aquesta sortida organitzada des de l’Àrea de matemàtiques del centre, va consistir en la visualització al teatre conservatori del teatre-espectacle StatWars (únic a tot Espanya). És un espectacle en forma de concurs, representat i gestionat per personal de la Universitat Autònoma de Barcelona del Grau en Estadística Aplicada i que permet a l’alumnat, conèixer el món de l’estadística i les seves aplicacions amb diferents exemples i experiments que s’hi van dur a terme durant l’espectacle.

A través d’entrevistes, proves i concursos adreçats a tot el públic, es convida a tot l’alumnat a experimentar i conèixer amb exemples, les possibilitats i el treball que efectuen els estadístics. Entre altres, vàrem conèixer la tasca que duu a terme una Manresana estadística a l’Hospital de Sant Joan de Déu, les reflexions d’una professora del Grau d’Estadística i les experiències de diferents alumnes del mateix Grau.

L’alumnat del Pius hi va tenir una participació destacada i es va endur premis i records derivats de les seves aportacions. Moltes felicitats i esperem que ara, tots ells coneguin millor el món de l’estadística i les seves aplicacions. Fins i tot, potser algú s’hi dedicarà professionalment.

Notícia enviada per: vgrau