Legiland arriba al Pius: aprendre mentre llegim; llegir mentre juguem.

Ha arribat una proposta lectora molt interessant al Pius i val la pena que la tinguem en compte!
 
A partir d'ara mateix i fins a final de curs, els alumnes del Pius podrem gaudir gratuïtament de la plataforma https://www.legiland.cat/. A grans trets, es tracta d'una plataforma en línea que ja estan utilitzant diversos centres educatius i que permet jugar amb les lectures i fer un seguiment de la lectura lliure, que precisament és la que estem fent ara mateix a causa del confinament. Cadascú, a casa seva, amb el seu propi llibre.
 
Com es fa el seguiment?
 
A través de la plataforma, podem accedir a diversos qüestionaris per comprovar el grau de comprensió lectora que hem adquirit sobre el llibre que acabem de llegir. També es poden anar fent a mesura que avancem en la lectura, per capítols. La plataforma té desenes de llibres recomanats amb els seus qüestionaris i, a més, ofereix alguns llibres en digital, també de manera gratuïta. Si es vol participar, es tracta d'escollir qualsevol dels llibres recomanats per, després, poder interactuar amb els qüestionaris.
 
Com es juga?
 
A mesura que completem qüestionaris (de manera correcta, òbviament) i es fan altres activitats que proposa la plataforma, s'aconsegueixen punts. Això ens permet funcionar com una aplicació de gamificació i amb aquests punts ens podem fer un avatar, adquirir més atributs pel nostre personatge, ascendir en el rànquing, aconseguir medalles, etc. Es tracta de donar un plus de jugabilitat a les nostres lectures i de premiar aquells qui més i millor hagin entès les obres. També ens permet socialitzar la lectura, interactuant amb altres alumnes que estiguin llegint les mateixes obres que nosaltres.
 
Alguns dels llibres més llegits pel nostre alumnat, com poden ser la saga de Harry Potter o Wonder, per posar dos exemples, ja tenen el seu qüestionari. D'aquesta manera, es podrà començar a jugar fins i tot abans de fer cap de les lectures recomanades, només utilitzant el bagatge lector previ dels alumnes.
 
Com ho he de fer si m'interessa?
 
Només us heu d'nscriure en aquest formulari https://forms.gle/RfX4KuR6wjXWNjzm6, que estarà actiu entre demà dimarts dia 24 i el dijous dia 26. Un cop rebudes les sol·licituds, la plataforma ens proporcionarà un usuari i una contrassenya per cadascun dels alumnes interessats, us ho farem arribar per correu electrònic i ja podreu començar a gaudir de la plataforma. Cal comentar que la plataforma no rep cap dada personal dels alumnes, ja que aquesta gestió la fem des del centre.
 
Si teniu qualsevol dubte del funcionament de la plataforma abans de fer la sol·licitud, podeu mirar l'enllaç a la seva web que encapçala la notícia, el vídeo informatiu que us deixem just aquí sota o podeu enviar un correu electrònic al professor que s'encarregarà de gestionar-ho, que és l'Aleix Solà (asola239@xtec.cat).
 
 
Animeu-vos, és una molt bona oportunitat!
 
 
 
 

Notícia enviada per: asola239