Activitat Taller “El que diuen les pedres callen els arbres”

En el marc del Dia Escolar de la No-violència I la Pau -DENIP- amb l’alumnat de 4rt d’ESO hem visitat l’Espai Memòries del Magatzem Lapidari de la Plaça de la Reforma de Manresa.

Ens hem endinsat en la intervenció artística realitzada per Jesús Galdón ‘El que diuen les pedres i callen els arbres’; ens han presentat el lloc i l’exposició on es troben mostres de pedres provinents principalment de l’enderroc de les esglésies i convents gòtics i barrocs de la ciutat que es va fer l’any 1936 durant la Guerra Civil, en ple període revolucionari. En la mostra es poden veure fragments d’escultures, claus de volta, sarcòfags, capitells, fusts i bases de columnes entre d’altres.

L’exposició permet als alumnes apropar-se a les conseqüències de la violència directe i cultural practicada en el passat degut a la Guerra Civil; reflexionar sobre les violències ‘visibles’ i ‘invisibles’ i la pau ‘visible’ i ‘invisible’; reflexionar sobre què significa la Pau i sobre la nostra implicació per a construir-la; reflexionar sobre la memòria històrica de la ciutat, el nostre passat immediat, el present i el futur, reflexionar sobre la relació entre natura i cultura, identitat i memòria i sobre l’essència del temps i descobrir el patrimoni cultural local i universal.

Us deixem l’enllaç a la pàgina de síntesi de l’activitat realitzada on podreu veure fotografies de les tres visites realitzades per l’alumnat dels tres grups de Filosofia de 4t d’Eso: https://allunyament.wordpress.com/espai-memories-2/m2-lapidari/taller-4eso-el-que-diuen-les-pedres-callen-els-arbres/ 

Notícia enviada per: imonegal