Sortida a la Granja Mas Bes

El dia 18 de maig, els alumnes que aquest 2n trimestre vam triar l'optativa d'emprenedoria vam fer una sortida “ben merescuda” a Mas Bes, una granja col·laboradora amb ATO situada a molt a prop de Girona. 

Ja quan vam arribar ens van explicar la història de la família que porta 4 generacions fent-se càrrec de l'empresa i que tot plegat va començar amb quatre vaques i gràcies al inseminació artificial, van poder anar fent créixer la família de vaques fins al nombre actual d'unes 1200 vaques. Ens van dir que la granja també té uns planta de biogàs que produeix energia a partir dels fems de les vaques per tant son autosuficients i sostenibles.

Vam poder veure tot el procés de munyir les vaques, les precaucions pel benestar dels seus animals(desinfeccions, temperatures, tranquil·litat…), el creixement de les vaques a la seva granja, l'alimentació… I a part dels coneixements d’emprenedoria, també hi va haver una mica de biologia, ja que ens van explicar el sistema digestiu de les vaques. Al final, vam poder veure una grandiosa maqueta de la granja i un petit vídeo per acabar de visualitzar els diferents processos dins la munició. També ens van comentar de les dificultats que té el món empresarial per aconseguir sortir guanyant en períodes de guerra on els preus del menjar puja tan, i les decisions que s'han de prendre anualment per millorar l'empresa.

Ja per acabar vam poder visitar el museu del pagès on tenen milers d’eines de diversos oficis dels segles 19 i 20 i els primers carros i tractors que hi va haver a Catalunya…

Valoro molt positivament la sortida i crec que s’ha de seguir fent.

Roger Gómez Diez

Notícia enviada per: rserenti