L’astrònom i científic, Carl Sagan, ens parla de com el pensament científic és la millor eina que tenim per moure’ns entremig de les “foscors” humanes.
Ens presenta diferents històries, idees i conductes humanes poc útils, perjudicials i/o destructives: pors irracionals, febleses, supersticions, predisposicions, pseudociències, fal·làcies de qualsevol tipus (social, econòmic, polític, religiós, científic …), violències, autoritarismes, etc.
Per altra banda, ens presenta el pensament científic. En primer moment, imaginació (sorpresa), obertura a noves idees sense obstacles, escoltar a tothom, amb el que això implica, possibilitat de progressar. I en segon moment escepticisme (fonamental), anàlisi crítica de les idees per tal d’evitar la credulitat i la ingenuïtat (saber destriar el gra de la palla). A més, ens descriu què s’ha de fer i què no el pensament escèptic.
Concloent, tal com indica el llibre a la seva portada: la ciència és com una llum entremig de la foscor. Un llibre que hauria de ser la nostra “brúixola”.
Aquest llibre es pot agafar en préstec a la biblioteca.
Notícia enviada per: fsolis