Sortida “Resseguint les passes de l’exili” de 1r de batxillerat

El dijous 13 d'octubre els alumnes de 1r de batxillerat vam començar el camí cap a França per aprendre història alhora que ens posàvem a la pell dels exiliats republicans de la Guerra Civil Espanyola. La primera parada va ser al Museu de l'exili a la Jonquera, on vam conèixer les guies que ens van acompanyar durant els dos dies.

Vam passar per les mines on es va amagar la riquesa republicana (quadres, lingots d'or…). La tarda va passar volant a la casa de colònies "Les orenetes" que estava plena d'animals de granja els quals podíem alimentar nosaltres mateixos. Al caure la nit, quatre estudiants que formen part d'un esplai, van organitzar un joc de nit on a part de participar-hi tots els alumnes, també van jugar-hi els professors. Per acabar la vetllada vam fer una rotllana i amb l'ajuda d'uns cançoners vam cantar tots junts acompanyats d'una guitarra.

L'endemà al matí, ningú s'aguantava dret, però tot i això vam reunir forces per anar a visitar: la Maternitat d'Elna, la platja d'Argelers i els pobles de Cotlliure i Portbou. A Cotlliure l'aigua estava en perfectes condicions i quatre valents van banyar-s'hi. Aquesta sortida ens ha servit per fer pinya entre nosaltres, ja que haurem de compartir aquests últims dos anys de l'institut tan especials.

Jan Monné

Notícia enviada per: cgrasset