Sortida a Lles de Cerdanya

El passat 7 de febrer es van dur a terme una de les esquiades d’aquest curs 22-23. L’alumnat de 1r d’ESO va anar a Lles de Cerdanya a fer un tast d’esquí de fons on va poder gaudir d’aquest esport en un paratge magnífic envoltat de natura. Van experimentar la sensació de desplaçar-se amb esquís de forma autònoma i sense cap tipus de remuntador, a més van gaudir d’un dia de neu i jocs amb els seus companys.

En l’esquí de fons, a diferència de l’alpí, el taló de la bota no va fixat a la base dels esquís, i es poden realitzar dues disciplines: la modalitat de clàssic (lliscant per sobre una traça) i la de patinador (o estil lliure per fora la traça). El nostre alumnat va practicar la modalitat de clàssic, que és la més tradicional de les dues. 

Cal remarcar que en els últims anys aquestes modalitats cada vegada tenen més adeptes ja que a part de ser un esport no tan massificat com l’esquí alpí, no fas cues als remuntadors, és un esport més suau que no requereix d’impacte articular, i té un risc més baix de lesions.

Si no l’heu practicat mai, us animem a provar-ho. És apte per a totes les edats i ideal per a fer-lo en família! 

Notícia enviada per: jbarbe5