Barcelona segle XX: sortida d’Història de 4t ESO

Presó i repressió són les dues paraules que defineixen el què va ser el Castell de Montjuïc. Els alumnes de 4t ESO vam fer un joc de pistes per les sales, calabossos i terrats del Castell de Montjuïc de la mà de dues guies, i després vam visitar el Fossar de la Pedrera dels cementiri de Montjuïc, l'espai que conté prop de dos mil afusellats per la dictadura franquista al camp de la bota de Barcelona. Un espai de memòria històrica on també reposa el cos del president Lluís Companys, afusellat per Franco el 1940.

La resta del matí vam passejar pel barri gòtic, parant a la plaça Sant Jaume, on hi trobem el Palau de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, i la plaça de Sant Felip Neri, escenari de la mort tràgica d'infants refugiats durant la guerra civil a causa d'un dels bombardeigs aeris de l'aviació italiana feixista.

Després d'una estona lliure a l'entorn de la Catedral, van veure de fora la cerveseria dels Quatre Gats, bressol del modernisme, i el Palau de la Música Catalana, obra de Domènech i Montaner.

Notícia enviada per: jpons128