SORTIDA A L’AJUNTAMENT I ALS JUTJATS DE MANRESA

El passat dimecres, 7 de febrer, l’alumnat que cursa les matèries optatives de Ciutadania, política i dret i Psicologia van realitzar una sortida a l’Ajuntament de Manresa on van ser rebuts per la Cap de Protocol, Sra. Fina Espinalt, que ens va fer una explicació de les característiques de l’edifici consistorial, de les sales més importants, en especial de la dels Manresans Il·lustres i del Saló de sessions, on es celebra el Ple municipal.

Després ens va rebre l’alcalde de Manresa, l’Il·lm. Sr. Marc Aloy i Guàrdia,  antic alumne del nostre centre, amb qui vam poder conversar i que va respondre moltes preguntes que l’alumnat li va fer sobre la ciutat, a part de fer-li suggeriments i propostes diverses.  

Acabada aquesta primera visita ens vam dirigir al Jutjats de Manresa on ens va rebre el Sr. Ignasi Lavin, responsable de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà dels Jutjats i després el Degà de l’Il.lustre Col·legi d’Advocats de Manresa, l’advocat Sr. David Casellas, el qual ens va fer una xerrada sobre l’ofici de l’advocacia, les lleis i els diferents òrgans judicials.

Tot seguit vam assistir com a públic a tres judicis penals, el primer dels quals va ser molt interessant. Entre sessió i sessió la Sra. Magistrada del Jujtat Penal núm. 1 de Manresa, Sra. Neus Codina,  i la Fiscal  Sra. Carmen Júlia González, ens van respondre a moltes preguntes que s’havien generat entre els nostres alumnes sobre les vistes orals que havíem presenciat, i sobre altres qüestions relacionades amb l’àmbit judicial. Finalment,  ens van mostrar les garjoles que hi ha als jutjats.

La sortida va ser molt profitosa i el nostre alumnat en va gaudir molt.

Des d’aquí donem les gràcies a totes les persones que ens han atès i que han fet possible aquesta sortida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *