Parlem d’ACNUR i dels refugiats a 4rt d’ESOA i D

Avui 8 d’octubre han vingut a 4t d’ESO A l’Alina i la Laura. L’Alina és refugiada d’Afganistan, i va arribar l’any 2021 a Catalunya sense conèixer res d’aquí.

Ens ha explicat la seva vida a l’Afganistan, i com va ser la seva vivència amb l’arribada dels talibans a la ciutat on havia viscut sempre. Raó per la qual va haver de marxar per defensar els seus drets com a persona.
La Laura ens ha explicat a què es dedica ACNUR, l’organisme de l’ONU que vetlla per els refugiats.
A l’acabar la xerrada, la classe li hem fet algunes preguntes, per exemple, si manté contacte amb la seva família que viu a Afganistan o què està fent actualment. També ens ha explicat la situació de falta de drets actualment a l’Afganistan, especialment els que atempten contra la dignitat de les dones que, per exemple, ja no poden anar a l’escola a partir dels 12 anys o a l’universitat, ni sortir de casa sense estar acompanyades per un home de la família. 
Durant aquesta presentació, hem après com són les vivències dels refugiats i les raons per les quals es veuen forçats a emigrar del seu país natal cap a un lloc on poder tenir més oportunitats i seguretat.  


Joan Sorribes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *