De mica en mica s’omple la pica

Benvolguts amics i amigues:

A final de l’any passat us vaig fer arribar una mena de “crit desesperat” per tal de fer front a una necessitat concreta i urgent de l’associació St. Camille de Bouaké, Costa d’Ivori. Concretament necessitàvem poc més de 10.000€ per a la compra de medicaments psicotròpics que permetessin mantenir estables els milers de malalts mentals que aquesta associació africana acull i, així, poder garantir el servei que, gràcies a ells, aquesta associació estava fent en aquell moment a la població civil de Bouaké: alimentar més de 40.000 persones diàriament per evitar la fam i la desnutrició a causa de la guerra que viu aquest país des del 19 de setembre passat. Vàrem aconseguir-ho en menys de 8 dies: gràcies!
En aquell moment semblava que el conflicte no podia durar gaire, que en qüestió de dies es resoldria. Actualment el conflicte persisteix més dur que mai, més perillós que mai i, sobretot, més silenciat que mai. En aquests moments, la St. Camille continua essent l’únic referent d’ajuda humanitària de Bouaké, que continua en mans dels rebels i amb les mateixes precàries condicions de vida per als que no n’han pogut fugir. Les xifres són alarmants: la St. Camille està repartint més de 120.000 racions de menjar cada dia, i el seu responsable, Gregoire Ahongbonon, fa mans i mànigues per aconseguir ajuda per no deixar morir de fam la població.

Des d’Aïma-sm estem intentant, per una banda, sensibilitzar la població de casa nostra i, per l’altra, buscar diners per fer front a les necessitats que des de Bouaké ens demanen. Aquesta feina la fem coordinadament amb altres grups similars al nostre a Itàlia, Canadà, Suïssa i França. Gràcies a aquesta feina i la tenacitat d’en Gregoire a Costa d’Ivori, de moment s’ha anat aconseguint fer front a les necessitats. Per la nostra banda, ahir vàrem finançar un nou enviament de medicaments per valor de 2000€.

Avui he parlat amb en Gregoire per comentar-li i m’ha dit que estan bastant desesperats: els queda menjar per arribar a dilluns, i les persones i grups que fins ara han anat ajudant no tenen maneres per poder finançar un nou carregament d’arròs. La situació és molt crítica, i veiem que cal fer una campanya d’ajuda de més gran abast, però dilluns és demà passat l’altre i la campanya més àmplia (que, de fet, ja l’estàvem preparant) demana més dies.

Fa dies que estem intentant de fer present el problema a diferents mitjans de comunicació, però l’única guerra que hi ha al món actualment és la de l’Iraq.

Per tot això, us demanem AJUDA URGENT una vegada més, que es pot concretar en diverses accions o totes a l’hora:
Fer uns aportació econòmica URGENT al compte de Aïma-sm: “La Caixa” 2100 4662 81 0200006195 per ajudar-nos a reunir en un temps rècord 12.000€, que permetran una setmana d’aliments per 120.000 persones (2/3 dels quals són nens i nenes)

Feu la màxima difusió d’aquest missatge i tan ràpidament com pugueu: dilluns o dimarts hauríem de fer l’enviament.

Entreu a la web d’Aïma www.aima-sm.org per estar al corrent del que anem fent i informar-vos-en i poder-ne informar. Allí també trobareu links per saber notícies del conflicte (en francès i en anglès)

Si se us acuden idees, propostes, portes on trucar, suggeriments, etc, si us plau, feu-nos-ho saber, a través del correu electrònic aima@aima-sm.org o bé el meu pinyot@minorisa.es o el de la Flora fgrane@pie.xtec.es O directament trucant-me al 93 836 04 51.

Una abraçada i gràcies per endavant

Lluís Pinyot
Notícia enviada per: jvilamal