Intercanvi escolar amb Heildelberg (Alemanya)

L’octubre de l’any passat vint alumnes del nostre centre, juntament amb dues professores, varen passar una setmana d’intercanvi a Heildelberg i aquests dies, per completar l’activitat, de dilluns ençà tenim entre nosaltres un grup de vint alumnes alemanys que conviuen amb les famílies de l’institut que participen en l’intercanvi.
Durant aquesta setmana, del 4 al 10 d’abril, el centre ha organitzat per a ells diverses activitats per tal que l’alumnat alemany copsi sobre el terreny la realitat d’aquí.

Dilluns, dia 4, aprofitant que arribaven a l’aeroport de Barcelona , van visitar la ciutat comtal. Ahir, dimarts, van ser rebuts a l’Ajuntament de Manresa per la Regidora d’Educació, i seguidament van fer una visita guiada per Manresa, en què van visitar la Cova, la Seu i els diferents monuments modernistes i de valor de què gaudeix la ciutat.

Avui, dimecres, són d’excursió a Montserrat, i ho aprofiratan per pujar pel cremalllera.

Demà, dijous, tornen a ser a Barcelona, per dedicar un dia a visitar les obres del mestre Antoni Gaudí: el Parc Güell, la Sagrada Família i la ruta Modernista. Acabaran amb una visita a l’església de Santa Maria del Mar i , si hi ha temps, al Museu Picasso.

Divendres, dia 8 d’abril, el passaran a l’institut i assistiran a diferents classes d’anglès i de castellà, sobretot. A partir de 2/4 d’1,tots junts, catalans i alemanys, aniran fins al Parc de l’Agulla, on dinaran i després faran una petita excursió cap als Aiguamolls de la Bòbila, a prop de Santpedor. Al vespre, a la biblioteca de l’institut, es farà el sopar de comiat, on assistiran tots els alumnes i professores participants en l’intercanvi, així com les famílies dels alumnes catalans. Dissabte, que és l’últim dia, cada alumne/a el passarà amb la família que l’ha acollit. Se’n tornaran cap a Alemanya diumenge al migdia des de l’aeroport del Prat. Esperem que la seva estada aquí a Manresa, i al Pius, els sigui molt agradable.

Teresa Torra i Joana Caprodon, professores del centre que han muntat l’intercanvi.
Notícia enviada per: mtorra1