Alumnes del Pius esprinten d’allò més bé!

Concurs “Problemes a l’esprint” 

El passat 26 de gener es va celebrar l’XI edició del concurs de matemàtiques “problemes a l’esprint” adreçat a alumnes de batxillerat. El concurs consisteix en la resolució de 8 problemes i 2 reptes plantejats on-line.

El nostre equip va estar format pel Tomàs Férez, el Marc Perelló, la Núria Tort, l’Albert Santcristòfol i el Toni Virós de 1r de batxillerat i la Judit Martínez, la Núria Seguí, el Pau Solà i el Ferran Torra de 2n de batxillerat. 

En aquesta edició van participar un total de 40 centres d’arreu de Catalunya i el País Valencià. Només 9 centres varen resoldre correctament els problemes i els reptes plantejats i el Pius va ser un d’ells! així que si trobeu als nostres herois pels passadissos feliciteu-los perquè us podem assegurar que els problemes eren de tot menys senzills. Si voleu donar una ullada a la classificació dels centres i als enunciats dels problemes podeu fer-ho a:

http://www.cangur.org/esprint/26-1-11/resultats11.htm

 

Aquest concurs, tal i com us hem avançat consisteix en la resolució de 8 problemes dividits en dos grups, 4 problemes pel grup anomenat “branca d’olivera” que varen resoldre els nois i noies de 1r de Batxillerat i 4 més pel grup anomenat “colom de la pau” que varen resoldre els nois i noies de 2n. Un cop resolts calia enviar els resultats on-line i si eren correctes podies passar a la segona fase que consistia en la resolució de dos reptes. 

Us podem assegurar que l’ambient de treball era intens però també distès. En el cas de resoldre tots els problemes i els reptes el temps emprat era el que determinava la classificació i si voleu veure-la cliqueu a l’adreça que us hem donat. Us animem també a que proveu de resoldre els problemes i veureu si n’eren de complicats!

  Des de l’àrea de matemàtiques volem felicitar als participants i esperem que hagin passat una bona estona fent matemàtiques!

Notícia enviada per: jperez35