Projecte “Contruïm el nostre hort”

Aprofitant que el nostre centre disposa d’un espai suficientment ampli de terra, durnat el mes de febrer hem iniciat el projecte “Construïm el nostre hort” amb els i les alumnes de la USEE.DSC07482b
Amb el projecte de l’hort escolar com a recurs pedagògic, es pretén motivar i responsabilitzar als alumnes partint dels seus interessos fent servir eines suggestives i atraients, així com possibilitar-los el domini de tècniques instrumentals i estratègies que possibilitin una participació activa, crítica i creativa.

Som els alumnes  de la USEE  i us volem explicar que hem començat a trebllar un nou projecte: hem fet un hort a l’institut. Des de que hem iniciat aquest projecte hem  fet diferents feines: hem plantat cebes, alls, pèsols i faves,  hem tret les males herbes i les pedres, hem remogut la terra, hem regat les plantes. Tots i totes hem col·laborat a fer les feines. Ens hem organitzat per grups de treball, ens ajudem els uns amb els altres, i quan baixem a l’hort ho fem una estona cada grup.

DSC07491 

També ens agradaria explicar-vos que hem plantat amb planter (les cebes) i amb llavors (els pèsols i les faves). Els alls els hem plantat amb els grills. Més endavant ens agradaria plantar enciams amb planter, patates amb un altre sistema i pastanagues.  A l’hort hi ha maduixeres i aquesta setmana han florit.

DSC07489 

Hem après moltes coses que no sabíem i ens agradaria aprendre’n moltes més. A l’aula també fem molta feina, i vam descobrir que si posem les cebes a la nevera abans de tallar-les, no et ploren els ulls. Ara ja ho sabeu, si no voleu plorar tallant cebes, poseu-les a la nevera! Un altre truc que hem après es que si posem una estona les llavors amb aigua i després les plantem, germinaran més ràpid.

Ens ho estem passat molt bé i ens agrada molt anar a l’hort.     

DSC07493 

Notícia enviada per: mtrujols