Subterrànies

Aquest passat mes de gener s’ha escaigut el 75è aniversari dels bombardejos a la ciutat de Manresa i la posterior entrada de l’exèrcit franquista a la ciutat. Han estat organitzats diferents actes ciutadans de memorial. L’alumnat de Sociologia va viure l’experiència dels refugiats en ser protagonistes en l’obra teatral: Subterrànies, sobreviure entre bombes.

Pocs muntatges teatrals poden recrear els rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http://www.memoria.cat/bombardeigs/&ei=opHyUqLYCu-20QXtjYHADw&usg=AFQjCNFLpuWyccdk8kBZzfvBDOJnmmyXuA&bvm=bv.60799247,d.d2k&cad=rja”>fets històrics en els mateixos espais on van succeir. El Refugi de l’escola Renaixença ofereix un escenari únic per parlar de la part més vital de l’experiència, de les sensacions i situacions que es produïen en un refugi antiaeri durant els bombardejos de Manresa durant la Guerra Civil.

Subterrànies és un treball que barreja ficció i realitat a partir de documentació històrica i d’entrevistes a dones supervivents de la Guerra Civil, que recuperen les seves vivències de manera realista. La visita té, a més, una banda sonora en directe, amb la música que s’escoltava en aquells anys.

Un viatge en el temps que homenatja l’optimisme i la lluita d’unes dones que van saber prendre el protagonisme de la rereguarda.

Notícia enviada per: xvalls2