Projecte de recerca de 4t d’ESO

En el quart curs d’ESO tot l’alumnat ha de realitzar un projecte de recerca en equip. Aquest projecte ha d’estar constituït per un conjunt d’activitats de descoberta i recerca realitzades per l’alumnat entorn d’un tema escollit i acotat, en part, per l’alumnat mateix i sota el guiatge del professorat. Al llarg del projecte, l’alumne o alumna ha de mostrar capacitat d’autonomia i iniciativa en l’organització del seu treball individual, i també de responsabilitat, cooperació i col·laboració en el desenvolupament de projectes en comú.

L’objectiu del projecte de recerca és contribuir al desenvolupament de les competències bàsiques de l’ESO i, especialment, de la competència d’aprendre a aprendre, i la competència d’autonomia i iniciativa personal. També es posen en acció les competències comunicativa lingüística i audiovisual (amb la presentació escrita del treball i l’exposició oral); la competència en el tractament de la informació i la competència digital (amb la cerca i gestió d’informacions en diversos formats); i la competència social i ciutadana (participació, responsabilitat, presa de decisions i capacitat dialògica en el treball en equip).

Els alumnes, en grups de 3 o 4, escolliran un tema del seu interès relacionat amb la destinació del viatge de final d’etapa que el l’actual curs acadèmic és Malta i elaboraran un treball d’una llargada de 10 fulls. L’alumnat que no participa del viatge podrà escollir un tema del seu interès de qualsevol camp.

Cada treball serà tutoritzat per un/a professor/a de l’equip docent de 4t d’ESO.

Temporització:

10-14 de març

Formació de grups i tria del tema de recerca per part de l’alumnat a l’hora de tutoria.

17-21 de març

Assignació dels treballs al professorat de 4t d’ESO per part de coordinació.

24-28 de març

A l’hora de tutoria es donarà informació sobre com s’elabora un treball de recerca amb un dossier (1 dossier per grup).

Els alumnes ja poden començar a treballar pel seu compte.

Abril

Els alumnes treballaran pel seu compte. Seguiment a l’hora de tutoria.

28-29-30 abril

Lliurament del treball (versió 1) al tutor del treball. Valoració per part del tutor. Solament l’alumnat que participa al viatge.

5-9 maig

Compleció del treball durant el viatge de final d’etapa. Recollida d’informació in situ.

Elaboració del treball de recerca al centre (assistència no obligatòria) o a casa.

Dilluns 16 de juny

Lliurament i presentació oral del projecte de recerca d’11:00h a 13:30h.

Notícia enviada per: jcamprod