Roald Dahl a la biblioteca

Aquest any es parla molt de Roald Dahl perquè fa cent anys que va néixer, però qualsevol excusa és bona per parlar d’aquest escriptor imaginatiu i excèntric. De fet, Roald Dahl no pretenia ser escriptor, més aviat podríem dir que era una mena d’aventurer que va exercir tot tipus de professions trepidants. La casualitat va voler que un dia conegués l’escriptor C.S. Forester. Forester li va demanar que escrivís les anècdotes que havia viscut mentre feia d’aviador durant la Segona Guerra Mundial. Dahl li va fer cas i, a partir de llavors, la seva carrera com a escriptor va ser imparable.

Dahl és molt conegut per novel·les com Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda… però va escriure molts llibres i per a totes les edats. Alguns d’ells els podràs trobar a la biblioteca de l’institut.

Com a novetat, presentem el recull Los mejores relatos de Roald Dahl. I és que Dahl va ser un gran contista, amb històries plenes d’humor negre, esbojarrades i fins i tot una mica macabres. En aquest recull hi trobaràs de tot, històries tristes com Katina, inspirada en les seves experiències durant la guerra, però també de divertides com El hombre del paraguas o La venganza es Mía, S.A. i també algunes de ben sinistres com La patrona, Hombre del sur o La subida al cielo.

Com ell mateix deia: “els llibres mai no han de ser avorrits, han de ser divertits, excitants i meravellosos”. Així són les històries que trobaràs en aquest recull per a joves i grans. A més, després de llegir els seus contes, si vols també els pots veure en format de sèrie televisiva a través dels links següents (en anglès) i decidir si són millors els contes o la sèrie.

Placer de clérigo,

Hombre del sur,

La venganza es mía, S.A.

Notícia enviada per: aclosas1