Combatre l’odi i la intolerància

El Parlament va commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust amb un acte institucional encapçalat pels presidents de la Generalitat i el Parlament, Carles Puigdemont i Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, on van coincidir en situar l'odi i la intolerància com a arrels de l'Holocaust i van demanar combatre'ls perquè mai més no es pugui repetir. En l'acte d'enguany hi van intervenir alumnes de diversos centres educatius, participants del PEMVH. Els estudiants van prendre la paraula en nom de diferents col·lectius perseguits. Els alumnes dels Jesuïtes de Gràcia, de Barcelona, van  intervenir  en nom dels Testimonis de Jehovà i van recordar que "la ideologia feixista va portar a cometre una de les majors atrocitats de la humanitat, que no podem ni comprendre ni acceptar"; en nom dels instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera, de Manresa, els alumnes van  demanar, amb relació al col·lectiu LGTBI, que "no es trobin desemparats davant actes d'injustícia o d'atac" (veure el parlament a Canal TVP, 27:55); …

Forcadell, Puigdemont i Colua demanen combatre l'odi i la intolerància …

els estudiants de l'Institut de Flix, en nom de les persones amb discapacitat, van denunciar "la violència, l'odi racial, la discriminació, els abusos del poder i la indiferència"; els de l'Institut Matadepera van explicar que el poble gitano va patir "un genocidi consentit per la comunitat internacional"; els de l'Institut d'Almenar van recordar les persones perseguides per motius polítics que durant l'Holocaust van patir "els pitjors crims de la humanitat", i els de l'Institut Olivar Gran, de Figueres, van traslladar el testimoni de diversos jueus perseguits pel nazisme.

Forcadell ha destacat la importància que els més joves coneguin l'Holocaust perquè puguin "veure i viure el món amb una mirada atenta" que els permeti "detectar les discriminacions, les llavors de l'odi i la intolerància". En aquest sentit, els ha instat a "no restar indiferents" i a no acceptar injustícies, com la dels "milers de persones que moren ofegades a la Mediterrània" o la dels refugiats que passen "el fred hivern europeu en campaments sense condicions". "Si no els veiem com a persones, si considerem que tenen menys drets pel seu origen, farem créixer la llavor del feixisme", ha advertit.

Notícia enviada per: xvalls2