Acte Institucional d’inici de curs 2018-2019

Coincidint amb el seu 50è aniversari, l’institut manresà Lacetània va acollir, la vesprada del dimarts 30, l’acte d’inici del curs escolar 2018-2019, que va incloure la presentació de cinc projectes duts a terme durant el curs anterior en centres educatius manresans i amb el reconeixement a vuit alumnes de cicles formatius que han obtingut el millor expedient acadèmic de la seva promoció. Es dóna la circumstància que tres dels cinc projectes van ser guardonats amb el premi Baldiri Reixac el passat més de juny; “Del fil al vestit”, “El nostre barri…posa’l guapo” i “Silenciats”.

L’Institut Pius Font i Quer va exposar el treball de recerca “Silenciats”, de l’exalumna de segon de batxillerat Núria Casas Coll, que es basa en una investigació sobre com van viure tres dels seus avantpassats durant el període de la Guerra Civil. El tutor del treball, Xavier Valls, va recordar els 40 anys de compromís pedagògic del Pius (1978-2018) amb la ciutat; així com la tasca que s’està fent al seu centre a l’entorn de la memòria històrica, com els viatges amb alumnat al camp de Mauthausen. Tasca pedagògica en defensa dels Drets Humans. Al seu torn, l’autora del treball va manifestar que des de sempre li ha agradat la història i “anar més enllà dels temes curriculars obligats, endinsant-se més en els oblidats; com les fosses comunes i els camps de concentració franquistes” i va afegir que “el treball de recerca ha estat l’oportunitat d’aprofundir amb aquest en concret, centrant-se en la seva família.”.

L'Institut Lacetània acull l'acte institucional d'inici de curs amb la presentació de projectes duts a terme en centres educatius manresans / Notícies Ajuntament de Manresa

L'acte oficial d'inici de curs exposa els projectes educatius innovadors … Regió7

Notícia enviada per: xvalls2