Minories que fan una majoria

Aquest any la Marató de TV3 anirà destinada a la recerca i investigació entorn a les malalties minoritàries.

Des de fa unes setmanes, a tutoria s'ha treballat sobre aquest tema. S'ha aprofundit sobre algunes malalties poc conegudes com la malaltia de Stargardt, la xerodèrmia pigmentosa,… i sobretot l'epidermòlisi ampul·lar o "pell de papallona". Per tal de tenir-les molt presents, s'han decorat alguns dels espais del centre amb elements que ens recorden que hi ha persones que conviuen cada dia amb aquestes patologies.

Els alumnes de 3r i 4t, per ampliar el treball entorn de les malalties minoritàries, van poder assistir a les xerrades informatives que organitza cada any la fundació de la Marató en els centres de secundària.

Les MM són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Que cadascuna afecti molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s'estima que actualment hi ha al voltant de 400.000 persones que tenen alguna d'aquestes patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Esperem que aquest treball ajudi a la divulgació de les malalties minoritàries, a mirar de manera més empàtica el món que ens envolta i sobretot a participar en la Marató.

"Perquè cada pas endavant, encara que sembli petit, és una gran victòria"

Notícia enviada per: mcasal55