El pes dels llibres

Després de la primera setmana d’un curs excepcional, en podem fer una valoració molt positiva i és gràcies a l’esforç de tothom: famílies, docents, personal del centre i sobretot de l’alumnat.

Però hi ha alguns aspectes que es poden millorar. Un dels que preocupa especialment és el pes dels llibres i material que ha de portar l’alumnat del centre. 

  • Com sabeu quest curs els armariets que disposa el centre no s’utilitzen per evitar desplaçaments innecessaris per la classe i pels passadissos.

    Les mesures sanitàries també recomanem que les aules quedin netes un cop han acabat les classes. I sobretot  l'alumnat ha de tenir el material necessari a casa, ja que en cas de confinament d'un grup estable no es podria accedir a la seva aula i tampoc al centre.

    Però sabem que portar els llibres i materials és molt feixuc per l’alumnat, per aquest motiu us donem uns consells per alleugerir-ho:

     
  • Els llibres digitals. 

L'alumnat disposa de llicències digitals per accedir als llibres de l'editorial Santillana.  Per tant la versió impresa es pot quedar a l'aula. Sempre que es tinguin els mitjans per accedir a la versió digital des de casa.

  • L'arxivador a casa. 

Les activitats que es van fent i corregint a classe es poden quedar a casa quan s'hagin treballat i anar-les guardant a l’arxivador. Es podran repassar en qualsevol moment. 

  • Els materials del dia. 

Portar a l'institut només els llibres de les matèries que hi haurà classe aquell dia. 

  • Les motxilles de rodes. 

Potser no són molt populars però són una bona opció per minimitzar el pes a l'esquena.

Esperem que aquestes recomanacions us hagin sigut d’utilitat.

Continuem treballant per millorar entre tots. 

 

Notícia enviada per: mcasal55