3r ESO fa la via verda de Cal Rosal a Pedret

El divendres 8 d’octubre l'alumnat de 3r ESO va gaudir d'un passeig pel Berguedà, tot descobrint paratges del nostre entorn cultural i paisatgístic com les antigues fàbriques de Cal Rosal i l'ermita de Sant Quirze de Pedret, situades al peu del Llobregat. Així, en una jornada que va es va desenvolupar en un fantàstic ambient de convivència, els nois i les noies del curs van tenir l'ocasió de viure la relació entre ells i els companys dels altres grups fora del context habitual del centre i de l’aula.

L’excursió es va iniciar al costat de les antigues colònies tèxtils de Cal Rosal, on el professor Lluís de las Heras va introduir la proposta amb una explicació històrica i conjuntural per situar l’alumnat. És d’allà que va començar la passejada, tot seguint l’actual via verda que ha substituït la via ferroviària que feia d’enllaç entre aquests dos punts. La travessia, assequible i molt agradable, es va fer en un ambient de companyia i convivència amical, fins arribar als voltants de l'Església de Sant Quirze de Pedret.

Un cop arribats a l'ermita van disposar del temps necessari per esmorzar i compartir algun moment de joc i diversió amb els professors que els van acompanyar. Així, amb vistes a la serra de Queralt i als Rasos de Peguera, va transcórrer la primera activitat de tutoria proposada fora de l'institut, convergint amb una mirada cap al nostre patrimoni històric, des del preromànic fins als processos del desenvolupament industrial.

Notícia enviada per: eperez